Docent Duits in Overveen

Wij zijn op zoek naar een docent Duits e voor een aanstelling van 0,4 FTE. Deze tijdelijke vacature ontstaat doordat docenten op het Kennemer volgend jaar extra tijd krijgen om de eigen leerlingen bij hun vak te begeleiden (vanuit de corona gelden). Omdat
het een kleine en tijdelijke vacature betreft lijkt het ons een hele mooie kans voor een student in de afrondende fase van de eerstegraads of tweedegraads opleiding tot docent Duits. Er zijn meerdere collega's in de sectie die een student goed kunnen begeleiden. 

Met ingang van schooljaar 20-21 hebben onze leerlingen laptops waar wij op een blended manier mee werken. Er zijn lessen waarbij de laptop helemaal niet op tafel staan en er zijn lessen waarbij de laptop een belangrijk onderdeel van de gekozen werkvorm is.
En natuurlijk alles daar tussenin. Affiniteit met deels digitaal werken en digitale werkvormen vinden we daarom belangrijk. 

Een tweedegraads of eerstegraads bevoegdheid voor Duits, of in de afrondende fase van een studie hiervoor. We hebben voldoende ervaring in de sectie om iemand in opleiding goed te kunnen begeleiden en vinden dat ook erg leuk om te doen.  

Voor zij-instromers is de vacature minder geschikt, omdat de vacature tijdelijk voor één jaar is. Zij instroom trajecten duren over het algemeen twee jaar. 

Onze arbeidsvoorwaarden zijn uiteraard conform de CAO-VO. Daarnaast hebben we een aantal aanvullende arbeidsvoorwaarden zoals een fietsenplan en bijvoorbeeld de mogelijkheid om het in de cao beschreven 'keuzebudget' in te zetten tijdens toetsweken. 

Ivm het nationaal programma onderwijs, bedoeld om de effecten van Corona weg te masseren, hebben wij volgend jaar een bijzonder schooljaar. Docenten krijgen meer taakruimte (lesverdringend) om leerlingen te begeleiden bij de verschillende vakken. Hierdoor geeft
een docent volgend jaar (gedurende 1 schooljaar) een paar lesuren minder. 

Solliciteer