Docent Duits 2e gr.-301-220421 in Drunen

Goed onderwijs maak je samen!
OMO Scholengroep De Langstraat biedt aan ongeveer 3.400 leerlingen onderwijs op alle niveaus: vmbo, mavo, havo, atheneum en gymnasium. Binnen de scholengroep worden onderscheiden: het Dr. Mollercollege in Waalwijk, het Van Haestrecht College in Kaatsheuvel, het d’Oultremont College in Drunen en de Walewyc Mavo in Waalwijk. De opdracht van onze scholen ligt in het aanbieden van goed onderwijs en zorgzame begeleiding aan leerlingen van 12 t/m 18 jaar met al hun verschillende talenten. Onze scholen werken hierbij vanuit een grote zelfstandigheid die leidt tot een eigen cultuur en daarmee tot een grote herkenbaarheid in hun omgeving. Binnen de scholengroep werken onze scholen collegiaal samen. Uit deze samenwerking putten we maximale schaalvoordelen voor leerlingen en hun ouders. Uniek is de combinatie Cambridge Engels en Technasium en de nieuwe manier van werken (keuzevrijheid) op het d’Oultremont College, het tweetalig-onderwijsprogramma op het Dr. Mollercollege, het ‘onderwijs op maat’ concept op het Van Haestrecht College en het sport- en cultuurprogramma van de Walewyc Mavo.

Het d’Oultremont College in Drunen is per 5-9-2022 op zoek naar een docent Duits (LB)
Het betreft een tijdelijke vacature met uitzicht op vast.
De omvang van de vacature is 0,5 tot 0,7 fte.

Met onze slogan: ‘d’Oultremont College geeft je de ruimte’ geven we aan waar we voor staan. We geloven dat vanuit deze gedachte het beste uit leerlingen en collega’s wordt gehaald.

Het d’Oultremont College ziet het als haar taak om leerlingen op te leiden voor de toekomst. Dit vindt plaats door het behalen van een kwalificatie (diploma op mavo-, havo-, atheneum- of gymnasiumniveau). We geloven dat deze kwalificatie volgt vanuit de persoonlijke ontwikkeling die onze leerlingen doormaken (persoonsvorming) en de verantwoordelijkheid die ze nemen voor anderen en de maatschappij (socialisatie) tijdens de schoolcarrière.

Een leerling op het d’Oultremont College krijgt de ruimte om:
– zijn/haar kennis te vergroten en vaardigheden te ontwikkelen;
– verantwoordelijkheid te nemen voor het eigen leerproces;
– keuzes te maken;
– talenten te ontdekken en te ontwikkelen.

Profiel
• We zoeken een docent met oog en hart voor de leerlingen.
• Passend bij onze enthousiaste en vernieuwingsgezinde sectie Duits.
• Je biedt eigentijds onderwijs, waarbij u continu op zoek bent naar vernieuwing en optimalisering van de lessen met behulp van ICT (al onze leerlingen hebben een laptop).
• Je kijkt hierbij naar de verschillende behoeften die er zijn binnen de klas (differentiëren).
• Je creëert een veilige en uitdagende leeromgeving, die aansluit bij de huidige generatie.
• Je werkt hierbij graag samen met leerlingen, ouders en collega’s.

Kennis en vaardigheden
• Tweede graad lesbevoegdheid
• Vaardig in het toepassen van een breed scala aan actuele pedagogisch-didactische methoden en technieken;
• Vaardig in het toepassen van diverse activerende werkvormen en differentiatie in de les;
• Affiniteit met digitale leermiddelen;
• Staat dicht bij de leerlingen;
• Kan goed samenwerken, staat open voor reflectie en feedback;
• Denkt mee met de organisatie en komt op basis van ervaringen en ontwikkelingen tot voorstellen voor vernieuwing en verbetering.

Informatie
Voor meer informatie over deze vacature of het d’Oultremont College kunt u contact opnemen met Martijn Blom, adjunct-directeur, tel nr. 0416-374448. Of via de website www.doultremontcollege.nl.

Solliciteren: Uitsluitend via www.omo.nl via de knop “solliciteren”.

Solliciteer