Docent Duits, 1e of 2e graad (0,6) atheneum-havo onder/bovenbouw in Nijkerk

Het Corlaer College

Goed dat jij er bent! Dat is de slogan van het Corlaer College, want iedereen is welkom op onze school. We zijn een open christelijke school en dat zie je terug in  wat we doen. We geven de leerling een warme en prettige plek waar hij of zij zich thuis voelt.
Een plek om plezierig te leren. Wat wij belangrijk vinden, hebben we verwoord in drie kernwaarden: 

1) Wees jezelf 2) Geloof in elkaar 3) Draag bij aan de wereld.

Het Corlaer College is een brede middelbare school voor vmbo, havo en atheneum. De school is gevestigd in Nijkerk. Uit de regio komen leerlingen naar onze school. Er zitten ruim 1.850 leerlingen op het Corlaer College en er werken ongeveer 240 medewerkers.
De cultuur is professioneel, informeel en collegiaal.  

Jouw werk

Als docent Duits verzorg je onderwijs aan atheneum-, havo- onder/bovenbouw.  Je geeft niet alleen les in het vak Duits, maar je coacht de leerlingen ook bij het ontwikkelen van vaardigheden zoals samenwerken, plannen en organiseren en zelfstandig werken. Want
op het Corlaer College geven we eigentijds onderwijs; leerlingen leren niet alleen in het klaslokaal, maar ze werken ook op het domein aan vaardigheden die belangrijk zijn voor hun verdere loopbaan.

Tijdens je lessen zorg je voor een prettig pedagogisch klimaat waarin leerlingen zichzelf kunnen zijn en zich gewaardeerd voelen. Je gebruikt verschillende didactische werkvormen en leeractiviteiten, zodat leren echt leuk wordt. Je stimuleert de leerlingen
om zelfstandig te (leren) leren en je helpt leerlingen inzicht te krijgen in hun eigen voortgang en stimuleert hen de beoogde doelstellingen te bereiken. Je onderhoudt contacten met ouders over studievoortgang, studieresultaten, gedrag en ontwikkeling van
de leerling.
 

  • Je hebt een eerste of tweedegraads lesbevoegdheid Duits of bent studerend hiervoor;
  • Je hebt (bij voorkeur) ervaring met het verzorgen van lessen Duits binnen het voortgezet onderwijs;
  • Je hebt oog voor de leerlingen en jouw collega’s;
  • Je beschikt over coachingsvaardigheden;
  • Je kan in teamverband onze onderwijs- en vormingsdoelen vormgeven;
  • Je hebt een open houding ten aanzien van onze identiteit en staat achter onze kernwaarden
     

Je komt te werken in een plezierige, afwisselende werkomgeving in een fijn team met een collegiale sfeer. Er is veel ruimte voor eigen inbreng en je krijgt de ruimte om je professioneel en persoonlijk verder te ontwikkelen.

Op de functie is de cao VO van toepassing. Inschaling is afhankelijk van je huidige inschaling en relevante werkervaring. Het betreft een tijdelijk dienstverband. Bij goed functioneren en voldoende formatieruimte is er uitzicht op vast.

Je kunt gebruik maken van een aantrekkelijke fitness- en sportregeling en een (elektrische) fietsregeling, het declareren van een deel van jouw eventuele studieschuld DUO, je ontvangt een chromebook in bruikleen en een telefoonvergoeding.  

De taakomvang bedraagt 0,6 fte. 
 

Solliciteer